Jeg har alltid vært veldig glad i knekkebrød og for tiden forsøker jeg å begrense inntaket av karbohydrater. Jeg har forsøkt meg litt frem, og ble tilslutt fornøyd med oppskriften som kommer her.

Ingredienser

  • 1/2 dl knuste chiafrø
  • 1/2 dl psyllium
  • 1/2 dl gresskarfrø
  • 2 dl mandelmel
  • 4 dl vann
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du

Sett ovnen på 160 grader. Knus chiafrøene i en morter. Disse fine frøene gjør at deigen binder seg. Bland alle ingrediensene og la det stå litt. Psylliumen sveller ganske mye. Spre deigen utover en bakebrett med bakepapir og stek i ovnen på varmluft til de er sprø. Det tar ca en time, avhengig av ovnen. Steker du to brett samtidig, bytter du bare plass på brettene halveis i steketiden. Jeg tar ut brettet etter 10 minutter og bruker en pizzaskjærer til å lage passe store ruter. Det er litt lettere etter de har stått inne litt.

Nyt disse deilige knekkebrødene med godt pålegg til frokost, lunsj eller snack.